Lees het verhaal van initiatiefnemer en oprichter Bart Lukassen

Bart Lukassen ADHDpositief owner founder

In 2014 ging Bart Lukassen op zoek naar wie hij is. Zijn leven was al bijzonder prettig maar er waren een paar frustratiepunten waar hij vanuit zijn jeugd tegenaan liep. Al jaren probeerde hij zich aan te passen aan zijn omgeving of wilde hij zelf veranderen om zijn eigen leven fijner te maken.

En op het moment dat hij zelf niet meer verder kwam verzamelde hij zijn moed en schakelde hij hulp in. In dit proces kwam hij terecht bij een kliniek waar hij via de gebruikelijke stappen de diagnose ADHD kreeg. Daar wilden ze eerst starten met medicatie alvorens hij een coachingstraject in zou zetten. Dit was tegen zijn wil maar om verder te komen in het systeem werd hier sterk op gestuurd.

Ondertussen was hij op zoek naar meer informatie over ADHD. Hij wilde van alles weten. Verhalen van ervaringsdeskundigen, van ADHD coaches, van partijen die niet vanuit medicatie denken maar vanuit de mens en zo verder. Uren surfen op het net gaven nog niet het gevoel dat er schot in kwam. Er was niet een plek online waar je alles overzichtelijk bij elkaar had en wat hij wel kon vinden zag er niet echt uit. Ook was de insteek vaak erg negatief. (Bart zijn mening).

Op een avond was Bart er zo klaar mee en zij hij in een vlaag van verstandsverbijstering tegen zijn vriendin, “als het er niet is, dan maak ik het zelf wel”. Niet wetende dat hier een heel avontuur ging starten. Urenlang sloot hij zich boven op om aan zijn project te werken. Een platform waar vanuit realiteit, positiviteit en met waar mogelijk de nodig humor / relativiteit naar ADHD wordt gekeken. Een woonkamer waar iedereen zich thuis voelt.

Hij heeft nog wel een paar keer achter zijn oren gekrabd. Een website bouwen was toch niet zo eenvoudig als het leek. Ondertussen was Bart een Facebook groep begonnen die in een paar weken over de 1000 (ondertussen ruim 11.000) leden had. Hier zag hij dat de behoefte die hij had ook bij vele anderen aanwezig was. De motivatie werd nog groter, echter voldeed het platform niet aan zijn wensen. Er moest een woonkamer komen voor mede ADHD-ers, waar je professionele hulp kunt vinden, een omgeving waar je je hart kunt luchten, waar vanuit een positieve kant naar ADHD wordt gekeken.

Nou, dat is gelukt! Bart is ervan overtuigd dat ADHDpositief de leukste ADHD woonkamer van Nederland wordt. Dit kan natuurlijk niet zonder jullie! Wees welkom en laten we er samen iets moois van maken.

Lees een interview met Bart Lukassen in de Quest Psychologie.

Ondertussen sluiten meer professionals zich bij het platform aan, dit om te zorgen dat jij de beste informatie en hulp krijgt : )

Nou, welkom in de community ADHDpositief. Hier vind je informatie, ontmoet je mede ADHD-ers en kom je in contact met specialisten. Doe wat je wilt maar doe het met liefde en respect voor elkaar!

© ADHDpositief

Log hier in met je gegevens

of    

Forgot your details?

Create Account