Bart Lukassen - Chief Energy Officer ADHDpositief

In 2014 ging Bart Lukassen op zoek naar antwoorden en hulp.? Online trof hij veel negativiteit en stigmatisering. Dit irriteerde hem omdat hij niet zo in elkaar steekt. Bart zag wel de behoefte bij velen voor erkenning, herkenning en positiviteit rondom het label ADHD.? Hier startte zijn missie om lotgenoten met de gedragskenmerken van ADHD te helpen. Niet beseffende dat dit zijn purpose ging worden!?

Bart-Lukassen-adhd-positief

ADHDpositief - Een ander geluid!

In 2014 begon mijn avontuur (Bart Lukassen) met ADHDpositief. Mijn doel was om zoveel mogelijk mensen met de gedragskenmerken van ADHD te helpen om ADHD vanuit een positievere en realistische blik te bekijken. Het ontplofte en duizenden sloten zich aan bij de community. Samen hebben we door het geven van erkenning, herkenning, humor en het delen van ervaringsverhalen elkaar en tienduizenden mensen geholpen. Nu is het tijd voor de volgende stap!

Zelf zie ik ondertussen de community met 12.500 leden niet alleen maar meer als een grote groep met bijzondere mensen die vanuit humor kijken naar hun gedragskenmerken en problemen die zij ondervinden. Het is voor een groot gedeelte ook zelfstigmatisering en het verschuilen achter de diagnose. Dit doet mij verdriet omdat het voor velen lastig is om iets te doen aan de problemen waar ze mee worstelen, er is ook een groep die zich wellicht niet bewust is is van de patronen waar ze in zijn terechtgekomen. Dit kan allerlei oorzaken hebben: het niet vinden van de juiste hulp, veel last ondervinden van de gevolgschade van ADHD, geen leiderschap hebben over eigen leven, niet weten waar informatie en kennis te vinden is etc.

Vandaar het nu tijd is voor “een ander geluid?. Waarbij de humor en relativering natuurlijk niet ineens verdwijnt. Het is gewoon een logische stap in het proces naar een andere kijk op ADHD en het helpen van elkaar.

?In 2030 wordt ADHD gezien als een serie aan gedragskenmerken, die vanuit een holistische blik worden bekeken en aangepakt. Mensen worden van hieruit geholpen zonder dat er direct een label aan wordt gehangen!??

We zitten midden in een paradigmashift in de GGZ met nadruk op neurologische ontwikkelingsstoornissen met een neurobiologische nadruk, waaronder ADHD en autisme. En dat is goed nieuws!?

?Een paradigma kan worden gezien als het dominante denkbeeld op een bepaald moment. Naarmate een paradigma langer bestaat wordt het als (enige) waarheid gezien en bestaat er consensus. Een paradigmashift is een revolutie, een omwenteling, in het denken waardoor een bestaand paradigma of denkbeeld wordt verworpen.?

Vanuit de jarenlange ervaring die ADHDpositief? heeft en de contacten die wij heb zien wij dat er een beweging is die op een andere manier aankijkt tegen de huidige DSM en de manier van onder andere diagnosticeren en behandelen. Het is toch mooi om te zien dat er over de breedte mensen zijn die voorop durven te lopen en hun nek uitsteken om aan te geven dat de huidige manier niet meer werkt. Dit zijn helden wat ons betreft! We moeten opnieuw nadenken over wat er gebeurd en hoe er naar nieuwe methodes en alternatieven wordt gekeken. Het is hierin belangrijk dat onnodige zorg wordt voorkomen (bijvoorbeeld het te snel voorschrijven van medicatie, bij een psychiater terechtkomen terwijl klachten ook zonder medicatie kunnen worden behandeld) dit zonder onderbehandeling te riskeren.?

Hoe briljant zou het zijn wanneer kinderen en volwassenen worden geholpen zonder dat er een diagnose wordt gesteld met een label hieraan gekoppeld! Bekijk en help ieder individu vanuit een holistisch blik en aanpak. Labels geven een beperking in inzicht en hulp, het is al bewezen dat labels niet gekaderd zijn en gedragingen dwars door verschillende labels heenlopen. Het weghalen van de labels zal ook de stigmatisering vanuit de bron aanpakken.

“We zijn toch bovenal mens en niet een label”

In deze ontwikkelingen wil ADHDpositief vooroplopen. Wij zijn op zoek naar partnerships met mensen of partijen die een bijdrage leveren aan de transitie naar een nieuw denken, een andere manier van diagnosticeren of niet diagnosticeren en nieuwe methodes bij het helpen van mensen met de gedragskenmerken van ADHD. De eerste samenwerkingen krijgen ondertussen vorm en zijn binnen niet al te lange tijd terug te vinden op ADHDpositief . Er zijn veel goede initiatieven die ieder individueel bezig zijn met de missie die zij hebben. Het is jammer dat dit nogal versplinterd gebeurd en niet iedereen goed vindbaar is. ADHDpositief brengt alles bij elkaar en wij geloven dat verandering pas ontstaan wanneer krachten worden gebundeld.

Here we go….. Het ADHDpositief team
Bart, Arie, Sten, Florian, Levi, Merle, Muri?l, Brian

WIL JE MEER INFORMATIE OVER ADHD?

BLOGPOSTS

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?