ADHD verslaving

Maandag

Nadat Rose (mijn dochter van 2) het hele weekend ziek was, worden Jason (mijn man) en ik ook ziek wakker. Een grote ziekenboeg dus bij ons in huis.
Aangezien mannen het 1000x zwaarder hebben dan wij vrouwen (het is meteen een bijna-dood-ervaring bij die mannen), offer ik me op om de boodschappen te gaan doen. Verder doen we het lekker rustig aan. Een beetje voor de tv hangen en hopen dat we ons morgen weer beter voelen.

Dinsdag

Terwijl ik op de bus naar mijn werk zit te wachten, gebeurt het weer. Mijn verslaving borrelt weer omhoog. Dit was een vast moment waarop ik mijn medicatie innam. Het lijkt alsof mijn hersenen dit onthouden en nooit gaan vergeten. Na 2 jaar denk ik er nog steeds aan. De trek begint langzaam toe te nemen. Ik pak een kauwgompje uit mijn tas en stop het in mijn mond. Daarna pak ik mijn telefoon en zoek afleiding op Facebook. Gelukkig ebt de trek na ongeveer 5 minuten weer weg en inmiddels is mijn bus er.

Woensdag

Vandaag is de eerste dag van mijn cursus! Ik ben mega zenuwachtig, maar heb er ook heel veel zin in. Eerst snel Rose naar de opvang brengen. Daarna fiets ik door naar mijn moeder, want ik mag haar elektrische fiets lenen om naar de cursus toe te gaan.

De cursus is onwijs leerzaam en de anderen hebben hele interessante (en soms ook hele heftige) ervaringen. Met een goed gevoel fiets ik weer terug naar mijn moeder en wil daarna even naar de sportschool. Eenmaal aangekomen bij mijn moeder kom ik erachter dat ik geen handdoek heb meegenomen (waarom vergeet ik toch ook altijd alles?) en besluit even snel thuis een handdoek te halen en daarna naar de sportschool te gaan. De sportschool doet me altijd goed, het haalt de druk van de ketel.

Donderdag

In de ochtend even door de Action gewandeld en weer veel te veel zooi gekocht waar ik eigenlijk helemaal niks aan heb. Maar het is zo lekker goedkoop.
In de middag kom ik erachter dat ik over 10 dagen al jarig ben en geef manlief even een hint.

In de avond mag ik weer werken. Ik werk trouwens bij de Gamma. Achter de servicebalie. Dat is fijn, want ik hoef niet stil te zitten en ik hou van het contact met de klanten.

Vrijdag

Normaal doe ik op vrijdag het huishouden, maar ik heb er zo?n hekel aan. Je hebt van die echte huismoeder-types. Zo?n type ben ik niet. Ik heb een hekel aan schoonmaken, stofzuigen of thuis zitten met een kopje thee. ?That?s not my style?. Zoals gewoonlijk stel ik het huishouden dus weer uit.

Zaterdag

Vandaag mag ik de hele dag werken, maar ?s avonds ga ik lekker genieten van een wijntje. Het is eindelijk een beetje weer voor rode wijn, dus na mijn werk ga ik lekker een flesje Merlot halen. Als ik thuis kom heeft Jason de was al gedraaid en zorgt hij ervoor dat ik lekker aan tafel kan aanschuiven. Wat houd ik toch van mijn man. En wat heeft hij veel geduld met mij gehad de laatste jaren.

Zondag

In de ochtend ga ik lekker even sporten en ga ik tot het uiterste. Dit is de eerste keer dat ik mijn benen weer train na een lange tijd (te lui om te sporten). Mijn benen drillen en trillen wanneer ik klaar ben.
Na het sporten nog het huishouden doen, want dat heb ik dus weer uitgesteld tot de allerlaatste dag van de week.

Volgende week

Volgende week gaan we mijn 24e verjaardag vieren bij mijn ouders. Dus ik ga even langs om te bespreken hoe we dat gaan doen. Normaal bespreken we dit soort dingen in vijf minuten en kletsen we de rest van de middag over van alles en nog wat.

Vroeger vond ik 20 al heel oud klinken. En nu 24, wat gek. Ik voel me ook helemaal niet 24, eerder 21 ofzo. Misschien komt dat wel omdat ik voor mijn gevoel een paar jaar heb overgeslagen. Ik weet namelijk heel weinig nog van de heftigste periode van mijn verslaving.

Als het goed is wordt 24 h?t jaar! Het jaar waarin ik weer een jaar clean ben. Het jaar waarin ik start met mijn hbo-opleiding en het laatste jaar voordat Rose naar school gaat. Super spannend dus!

Zijn er dingen waar jij aan verslaafd bent of bent geweest? Ik ben heel benieuwd hoe jij hiermee omgaat. Laat een reactie achter zodat we het er samen over kunnen hebben.

Groetjes,

Lilly

Wil je meer weten over ADHD & Verslavingen?

Bezoek onze pagina over ADHD & Verslaving!

Over de auteur

Hoi allemaal! Mijn naam is Lily, ik ben 23 jaar oud en moeder van een geweldige (en ondeugende) peuter. Op mijn zeventiende is ADHD vastgesteld, en ben daarna aan de medicatie gegaan.

Na de middelbare school, wilde ik een tussenjaar waarin ik fulltime ben gaan werken. Omdat ik iedere keer tijdens de pauzes mijn medicatie in wilde nemen (dat was wat makkelijker dan iedere keer naar de kantine te moeten lopen), nam ik mijn medicatie eerder in dan eigenlijk zou mogen. Mijn lichaam wende eraan en na een tijdje nam ik de medicatie nog eerder in. En nog eerder. Tot ik op een punt alleen maar aan de medicatie kon denken en ik ongeveer 50 pillen per dag slikte. Ik was (en blijf de rest van mijn leven) verslaafd aan methylfenidaat.

Inmiddels is dit 2 jaar geleden. Het gaat nu erg goed en volg inmiddels ook de cursus ?werken met eigen ervaring?. Dit is een hele leuke en interessante cursus, waar ik mijn ervaring kan inzetten voor iets goeds.

Met deze blog wil ik aan anderen laten zien hoe ik de dagelijkse dingen doe als moeder met ADHD. Ook wil ik verslavingen bespreekbaarder maken. Het schijnt namelijk dat mensen met ADHD veel verslavingsgevoeliger zijn dan mensen zonder ADHD.?Dus laten we het er samen over hebben!

Lilly ADHD Positief

BLOGPOSTS

1 Reactie
 1. Rianne 5 jaar geleden

  Ok nu weet ik niet of mijn bericht al verzonden is of opnieuw moet.

  Ik ben Rianne, 31 jaar en heb ook ADHD.
  Dagelijks te kampen met verslaving (dwangneurose) dat trichotillomanie heet.
  Gelukkig kan er beter mee omgaan, maar stress blijft lastig.

  En stress heb ik elke dag: 2 opgroeiende meiden van 8 en 5 jaar. Gelukkig getrouwd, dus mn man doet veel.
  En volg voor het derde jaar HBO communicatie. Ik zi in mijn 2e jaar, maar door begrip vanuit school mag ik het wat rustiger aan doen.

  Mijn tip: laat je slber en de decanen weten wie je bent. Zo kan het hbo wat fijner zijn en hoef je minder op je tenen te lopen.

  Liefs van Rianne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?