Vakantie-en-ADHD

“Een kijkje in het leven van Robin, ze is 18 en studente aan de school voor journalisitiek”?

Woohoo! Wie houdt er nou niet van vakantie? Het is altijd fijn om even wat rust te nemen en te relaxen. Helaas is dat als student met adhd iets makkelijker gezegd dan gedaan. In deze blog lees je waarom vakanties eigenlijk helemaal niet rustgevend zijn voor ADHD?ers. Althans, voor mij als ADHD?er, want dat kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.

Een dagje vrij

Het is half 10 ?s ochtends. Ik kom mijn bed uit. Ik hou er niet van om de hele middag in mijn bed te liggen want dan ben ik zo veel tijd verloren. Ik maak een ontbijtje voor mezelf en zet de tv aan. In mijn hoofd maak ik een lijstje van dingen die ik vandaag moet doen. Ik schrik, want ik kom tot de conclusie dat deze dag vrij, eigenlijk helemaal niet zo vrij is. Om een uur of elf loop ik terug naar mijn slaapkamer. Ik klap mijn laptop open en begin aan het schoolwerk waar ik nog mee aan de slag moet. Dat blijkt overigens net iets meer te zijn dan ik had verwacht. Als ik om een uur of twee klaar ben met het maken van mijn ?huiswerk? loop ik naar beneden. Ik zet daar nog even de tv aan en neem wat lekkers te eten.

Haasten

Om een uur of drie schiet ik in de stress. Ik besef me dat ik om vijf uur op het werk moet zijn, en eigenlijk nog moet douchen en moet eten. Snel spring ik onder de douche en was me. Het is onmogelijk om die lekkere, warme douche uit te komen.?Als ik toch eenmaal de douche uit heb gezet, droog ik me af en kleed ik me aan. Snel borstel ik mijn haar en doe ik wat make-up op mijn gezicht.? Snel zet ik een pan op het vuur en maak mijn eten klaar.?Het is al half vier. Gelukkig kan ik mijn eten nog rustig op eten, want snel eten vind ik niets. Om kwart over vier zet ik mijn bord in de vaatwasser en ga ik nog even uitbuiken op de bank.

Afgeleid

?Dat heb ik nog best snel gedaan?, denk ik bij mezelf. Ik kijk op mijn telefoon en open instagram. Voordat ik het weet zit ik naar zes??jaar oude foto?s te kijken van Justin Bieber. Opeens spring ik op. Over een kwartier moet ik op het werk zijn, ik MOET nu gaan. Gelukkig is het maar drie minuten fietsen, dus ben ik nog op tijd. Na een zoektocht naar mijn sleutels, want die zal ik eens een keer niet kwijt zijn, race ik naar het werk.

Om half tien ben ik klaar met werken. Eenmaal thuis trek ik mijn pyjama aan en ga ik bij mijn ouders op de bank zitten. En morgen? Morgen ga ik ?cht tot rust komen.

Wil jij meer informatie over ADHD tijdens je studie?

Bekijk hier alles over ADHD op school!

Over de auteur

Hoi lezers!

Mijn naam is Robin, ik ben 18 jaar jong en ik ben een trotste adhd?er. Ik wilde als klein meisje het jeugdjournaal presenteren. vandaar dat ik nu op de school voor journalistiek studeer. Ik woon nog lekker thuis samen met mijn broertje, vader en moeder. Naast mijn bijbaantje in de supermarkt doe ik ook nog vrijwilligerswerk ?n hockey ik in het gezelligste team van de club. Maar mijn grootste hobby is toch wel muziek maken, luisteren en concerten bezoeken.

In groep 8 werd ik gediagnostiseerd met ADHD, en ik ben er trots op.

Blogger Robin Verschuuren

BLOGPOSTS

1 Reactie
  1. Boyd waegemans 5 jaar geleden

    Mooi verwoord zo voel ik mij namelijk ook, de meeste mensen begrijpen dit namelijk niet. Daarom zijn deze blogs over adhd fijn om mensen hiervan op de hoogte te brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?