UIt-eten-met-ADHD

Wanneer ik even niet sta te springen voor de klas, vind ik het heerlijk om iets leuks te doen met mijn man, vrienden of familie. Met mijn man samen romantisch uit eten. Iets wat toch al heerlijk klinkt. Elkaar romantisch aankijken bij heerlijke gerechten en een vurig kaarsje.

Oh dat ziet er ook lekker uit!

Nu klinkt het als perfect, maar na een aantal jaar viel mijn man toch het een en ander op. Dat hij, ondanks dat we samen uit eten zijn, moet toezien dat ik mijn aandacht deel met het hele restaurant. Mijn hoofd draait bij ieder gerecht dat voorbij komt en ik moet dan even benoemen wat voor lekkers er op het bord ligt. Dat ongeveer ieder gesprek om mij heen, mij bijzonder interesseert en dat ik dan met mijn man meteen ook over dat onderwerp verder praat. En niet te vergeten: ga als man zijnde nooit naar de wc, want voor je het weet is er bij mij een langdurig gesprek ontstaan met de mensen aan de tafel naast ons.

Accepteren of op zoek naar een oplossing

Nu kan hij dit natuurlijk allemaal lief accepteren. Tenslotte weet hij van mijn ADHD af, sinds dat hij mij springend voorbij zag komen op de eerste paar dates. Maar ja zoals ze mij ooit hebben geleerd is een huwelijk geven en nemen. Daarnaast lijkt het mijzelf ook best fijn als het mij zou lukken een echt romantisch etentje te hebben met mijn man.

Echte liefde

Maar mijn man is mijn man niet als hij zelf maar is gaan bedenken hoe dit romantische uitje voor ons beiden net zo leuk kan zijn. Zo zoekt hij altijd een tafeltje uit waar een stoel richting de muur zit. Want dan kan ik alleen maar hem en het schilderij bekijken. Zo weet hij na heel wat restaurants getest te hebben welke ruimtes bijvoorbeeld niet te veel galmen en waar de tafels niet zo naast elkaar staan dat ik bijna opschoot zit bij de mensen naast ons. En nog een heel belangrijk ding: Niet bij de uitgang van de keuken, want anders draai ik me steeds weer om.

Misschien een beetje vreemd dat er zoveel bedacht moet worden om een romantische avond te beleven buiten de deur waarbij je elkaar liefdevol aankijkt. We houden het maar op echte liefde dat mijn man dit er allemaal voor over heeft.

Zeer benieuwd

Hebben jullie ook plekken waar jullie ADHD soms momenten even anders laat verlopen met jullie geliefden? Of hebben jullie nog goede restaurant tips? Ik ben heel erg benieuwd!

Wil jij meer informatie over ADHD in het dagelijkse leven?

Bekijk dan onze ADHD lifestylepagina!

Ik ben Clarissa Ernest- Rutten en ben 27 jaartjes jong. Naast een gezellige echtgenote van mijn man Tim en baasje van mijn Franse bulldog Brutus ben ik de andere uren docent levensbeschouwing op een middelbare school. Tijdens mijn basisschooltijd hebben ze ontdekt dat ik ADD en Dyslexie heb.? Alleen werd al snel gemeld dat ze de H waren vergeten toe te voegen aan de ADD. In mijn blogs neem ik jullie mee in mijn ADHD avonturen binnen mijn werk als docent.

Clarissa-blogger-ADHDpositief

BLOGPOSTS

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?