Mannetje-kikt-2018-eruit

December

Voor velen een maand van warmte en gezelligheid. Voor mij een maand die ik het liefst oversla. Waar iedereen vol is van de feestdagen begraaf ik mij het liefste in mijn huis en kom ik in januari weer tevoorschijn. Waar iedereen geniet van kerst heb ik er helemaal niks mee, zeker niet sinds mijn moeder overleden is. Ik vind de lampjes die erbij horen geweldig maar met kerst zelf, nee niet mijn ding.

Drukte in mijn hoofd

In de decembermaand is het altijd druk in mijn hoofd. Ik zit middenin het verlengen van mijn pgb budget en dit loopt elk jaar weer fout waardoor ik totaal in paniek omdat ik er geen invloed op uit kan oefenen en dus moet afwachten. Dit jaar heeft de gemeente besloten om er een keuringsarts bij te halen om te kijken waar ik onder val, Pgb of WlZ? Uiteraard hebben deze 2 groepen allebei een eigen keuringsarts en krijg ik dus 2 keer zo?n arts op bezoek.

Ik ben helemaal niet van de vreemde mensen in mijn huis en al helemaal niet als ze heel veel van me willen weten en misschien lichamelijk onderzoek willen doen. Dit moet ik deze maand 2 keer toch accepteren aangezien er in de kleine lettertjes staat dat als ik niet mee werk ik al mijn rechten op hulp kan verliezen. Deze zin blijft dan met name in mijn hoofd hangen, zeker omdat ik er niet goed tegen kan als ik iets ?moet? dat ik niet wil.

Lekkage

Tot overmaat van ramp blijk ik ook nog schimmel in mijn huis te hebben door een lekkage afgelopen jaar. Ik ben al het hele jaar hierover aan het discussi?ren met de woningbouw maar helaas is het nu zover gekomen dat mijn woonkamer en keuken helemaal leeg moet en mijn vinyl vloer eruit moet. De betonnen ondervloer moet gedurende 3 weken drogen. De weken dat het moet drogen kan ik niet thuis wonen. Gelukkig kan ik die weken bij mijn vader logeren. Ik ga dus even mijn katten en hondjes met toebehoren verhuizen en mijzelf met mijn spullen verhuizen.

En begin januari kan ik het weer andersom gaan doen, dan van mijn vader terug naar huis.

Stress

Meer dan genoeg te doen deze decembermaand dus en ik zie er nu al als een berg tegenop! Als alles maar goed gaat, als er in mijn huis maar daarna goed is? Als de PGB maar geregeld is eind van de maand. Wat willen de keuringsartsen? Oh ja, ik moet ook nog op controle in het ziekenhuis 2 x deze maand!

Alles staat netjes in mijn agenda en alles is goed gepland, maar mijn hoofd slaat al op tilt bij het idee dat het december is en dus die mega drukke en onzekere maand een feit is.
De nachten zijn lang omdat mijn hersenen maar dezelfde vragen blijven herhalen en ik ze geen van allen kan beantwoorden. Welkom slecht slapen, doei relaxen.

Ik wens iedereen hele mooie feestdagen en een voorspoedig 2019. Ik ga tandenbijten en hopen dat het snel 2e week januari is, want dan is alles achter de rug.

Laatste voetnoot: ik ben bij de tandarts geweest en heb het overleefd!

Groetjes, Susanne

Wil je meer weten over ADHD & Lifestyle?

Bezoek onze pagina over ADHD & Lifestyle!

Over de auteur

Ik ben Susanne Krijnen, 35 jaar. Ik woon samen met mijn 2 honden en 2 katten in ?s-Hertogenbosch. Ik heb 9 jaar gewerkt als apothekersassistente en daarna nog een jaar als gastouder. Toen mijn moeder ernstig ziek werd kon ik alles niet meer rondkrijgen door de onrust in mijn hoofd en sindsdien ben ik volledig afgekeurd. Ik zit nu 3 jaar thuis. Ik ben sinds 2014 gediagnostiseerd met ADHD.

Susanne-ADHDpositief-blogster

BLOGPOSTS

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?