ADHD-Boodschappen-doen

Mama

Naast het feit dat ik verslaafd was en ADHD heb, ben ik ook moeder. Inmiddels is mijn dochter een ondeugende, rondrennende peuter van bijna 3.

Ik durf te zeggen dat ik geen standaard moeder ben. Het gaat er meestal chaotisch aan toe bij ons thuis. Vooral in de ochtend.

Het ontbijt

Terwijl ik koffie maak, probeer ik tegelijkertijd ook mijn make-up op te doen, Rose (DE PEUTER) aan te kleden en het ontbijt klaar te zetten. Geloof me, dit is hectisch. Er wordt gerend, gesprongen en gevlogen door het hele huis.

Tijdens het ontbijt mag mijn dochter kiezen of ze een cracker of een beschuitje wil. Dit lijkt wel een keuze tussen leven of dood. Heel heftig. Als ze hierna ook nog mag kiezen wat ze erop wil, slaat de twijfel toe en roept ze verschillende soorten beleg door elkaar heen. ?Pasta, kaas, vlokken, worst, honing!!!?. Het galmt door de keuken. Uiteindelijk wordt er na hevig overleg een beslissing genomen.

Na het ontbijt probeer ik de veldslag aan kruimels en viezigheid schoon te maken. Daarna kleed ik mezelf om en kijk ik wat we gaan doen die dag.

De rest van de dag

Meestal werk ik in de avond, dus we hebben verder de hele dag samen.

?s Ochtends gaan we meestal even langs de supermarkt om wat boodschapjes te halen. Na 5 keer de hele supermarkt te hebben gehad, voel ik dat de supermarktmedewerkers doorhebben dat ik wel heel chaotisch ben. Ach ja, ze zouden eens moeten weten.

Na de boodschappen gaan we meestal even naar de speeltuin, de kinderboerderij, de bibliotheek of gewoon een stukje wandelen. Hier kan Rose haar energie kwijt. Ze lijkt namelijk erg op haar moeder als het om energie gaat.

Rose doet dan ook nog steeds een middagdutje na de lunch. Ik heb het idee dat het haar helpt om haar prikkels te verwerken. Als ze geen middagdutje doet, lijkt ze aan het eind van de dag namelijk een soort gremlin.

De avond

In de avond werk ik meestal. Als het niet hard waait en droog is, ga ik met de fiets. Anders ga ik met de bus. Als ik de bus pak, ben ik altijd net op tijd bij de bushalte.

Als ik moet werken van 6 tot 9 (wat meestal zo is), ben ik rond kwart voor 10 ?s avonds weer thuis. Dan praat ik de dag nog even door met Jason (mijn man) en daarna gaan we naar bed.

Hoe ziet jouw dagroutine er ongeveer uit? Die van mij is niet iedere dag hetzelfde hoor, maar meestal is dit hoe het gaat!

Wil je meer weten over ADHD & Lifestyle?

Bezoek onze pagina over ADHD & Lifestyle!

Over de auteur

Hoi allemaal! Mijn naam is Lily, ik ben 23 jaar oud en moeder van een geweldige (en ondeugende) peuter. Op mijn zeventiende is ADHD vastgesteld, en ben daarna aan de medicatie gegaan.

Na de middelbare school, wilde ik een tussenjaar waarin ik fulltime ben gaan werken. Omdat ik iedere keer tijdens de pauzes mijn medicatie in wilde nemen (dat was wat makkelijker dan iedere keer naar de kantine te moeten lopen), nam ik mijn medicatie eerder in dan eigenlijk zou mogen. Mijn lichaam wende eraan en na een tijdje nam ik de medicatie nog eerder in. En nog eerder. Tot ik op een punt alleen maar aan de medicatie kon denken en ik ongeveer 50 pillen per dag slikte. Ik was (en blijf de rest van mijn leven) verslaafd aan methylfenidaat.

Inmiddels is dit 2 jaar geleden. Het gaat nu erg goed en volg inmiddels ook de cursus ?werken met eigen ervaring?. Dit is een hele leuke en interessante cursus, waar ik mijn ervaring kan inzetten voor iets goeds.

Met deze blog wil ik aan anderen laten zien hoe ik de dagelijkse dingen doe als moeder met ADHD. Ook wil ik verslavingen bespreekbaarder maken. Het schijnt namelijk dat mensen met ADHD veel verslavingsgevoeliger zijn dan mensen zonder ADHD.?Dus laten we het er samen over hebben!

Lilly ADHD Positief

BLOGPOSTS

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?