ADHD-blijven-uitleggen

“Een kijkje in de doorsnee gedachten van Irene?s niet zo doorsnee hoofd” 

Door de jaren heen

Als klein meisje vertelde ik anderen dat mijn hersenen waren vervangen door 80 rode stuiterballen die oneindig tegen de wanden van mijn schedel afkaatsten. Als tiener zei ik dat de beurs van New York gaande was in mijn hoofd en alleen ik het kon horen. Tegenwoordig vertel ik mensen dat mijn brein een radio is die 8 verschillende zenders tegelijk afspeelt.

Het gevecht met het onbegrip

Dit eenzijdige gevecht voer ik al jaren. Ik ben altijd bezig met uitleggen hoe ik mijn ADHD ervaar. Hoeveel meer het is dan tikkende voeten en sleutels kwijtraken. Hoe erg het elke dag een gevecht is met het constante lawaai in mijn eigen hoofd. Hoe ik me net zo erg als anderen kan irriteren aan mijn eigen drukte, maar ik er nooit van weg kan lopen.

Maar waarom probeer ik het nog als ik weet dat niemand, zeker zij die ik het uit moet leggen, het ?cht gaan begrijpen?

Vele redenen zijn te bedenken

Misschien vind ik het leuk om te praten en uit te leggen. Misschien probeer ik oprecht mensen bij te leren over ADHD. Misschien probeer ik anderen te laten realiseren dat ik een zelfcontrole heb die zij niet kunnen zien.
Of? heel misschien, meer dan ik wil toegeven, probeer ik mezelf te overtuigen. Dat het ok? is dat ik zo anders ben dan iedereen om me heen. Omdat ik een reden heb, een ander hoofd dan anderen, waardoor ik zoveel obstakels ervaar. En dat ik ondanks dat, ver ben gekomen en nog altijd door blijf gaan.

Dus waarom?

Waarom probeer ik nog altijd met stuiterballen en radiozenders mijn hoofd uit te leggen? Waarschijnlijk een combinatie van die redenen. Hoe dan ook zal ik doorgaan. Ik zal het uit blijven leggen aan iedereen die wil luisteren. Net zolang tot anderen, of misschien zelfs ikzelf, mij kunnen zien als ?normaal?. Of, nog liever, tot geaccepteerd wordt dat ik dat niet ben.

 

Ik ben natuurlijk erg benieuwd hoe anderen dit ervaren. Dus ken jij nog andere manieren om AD(H)D uit te leggen? En heb je het gevoel dat het werkt? Laat het me weten in de reacties!

Wil jij meer informatie over ADHD & Diagnose?

Bekijk hier alles over de diagnose ADHD!

Over de auteur

Irene; klein meisje maar grote aanwezigheid.
22 jaar, studente en wiskunde nerd.
Fanatieke planner maar altijd te laat.
Kattenmens, Samenwonend en Theemuts.
ADHD & ADD gediagnostiseerd.
Chaotisch, impulsief en een beetje raar.
Maar vooral, ontzettend gewoon ????

adhd-positief-blogger

BLOGPOSTS

2 Reacties
  1. Inge 5 jaar geleden

    Als een sneeuwbol die voortdurend geschud wordt. En alle gedachten en alles (alles!) wat van buitenaf komt blijft door elkaar dwarrelen.
    Maar meestal leg ik niks uit, omdat ik het niet meer zeg. Jij?? Adhd? Dan heb ik het ook. Of: ja iedereen heeft maar adhd tegenwoordig. Nou ja, daar heb ik niet zoveel zin meer in.

    • Irene 5 jaar geleden

      Dat is ook een goed metafoor! En inderdaad dwarrelen ze, van links naar rechts en door elkaar en een beetje omhoog met een looping weer naar beneden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?