ADHD-en-naar-de-tandarts

Ik kan planningen maken zoveel ik wil, maar meestal worden die niet gebruikt, omdat ik iedereen wil helpen en geen nee kan zeggen. Dus zodra vrienden appen of bellen of ik ze kan helpen zeg ik ja, ongeacht of ik er tijd voor heb of niet. Zeker als er wat spannends op de agenda staat gaat alles anders dan gepland.

Tandarts

De tandarts, in mijn hoofd het ergste wat ik moet doen. Naalden in mijn armen of gipsen, dit maakt me allemaal niks uit, maar bij het woord tandarts schieten al mijn haren overeind! Het idee dat ik niks kan zien en alleen kan voelen maakt me bang, ik kan er gewoon niet tegen dat ik de touwtjes niet in handen heb. Mijn ADHD is heel goed in het verzinnen van de ergste dingen die kunnen gebeuren en daar droom ik dan ook over. Levensecht!

Onrust

Door de spanning voor de tandarts heb ik de hele week veel onrust in mijn lijf, waardoor ik alles tegelijk aan het doen ben en ben zo chaotisch als maar zijn kan. Ik ben aan het wassen, opruimen, eten maken en katten verzorgen, waardoor het eten verbrand, omdat ik het droog heb laten koken. De kattenbak staat opeens in de kamer en ik met het grit in de badkamer waar de kattenbak hoort te staan. Mijn koffie en telefoon ben ik kwijt, ze blijken later in de slaapkamer te liggen. Ik ga de honden uitlaten zonder de honden mee te nemen of vergeet ze uit de auto te halen bij het uitrenveld.

“Mijn koffie en telefoon ben ik kwijt, ze blijken later in de slaapkamer te liggen”

Paniek

Hoe dichterbij de afspraak komt, hoe groter de onrust en de paniek word. In mijn dromen loopt de afspraak al uit op een bloedbad en vallen al mijn tanden spontaan uit. Zwetend en in paniek word ik wakker en voel aan mijn mond, gelukkig zitten al mijn tanden nog gewoon op hun plek. Even uit bed om tot rust te komen en wat te drinken. Na zo?n droom duurt het ongeveer 2 uur voordat ik weer in slaap val en dus mis ik aardig wat nachtrust deze week. Door het missen van mijn slaap word ik chaotisch en gaat er nog meer fout. Op de dag van de afspraak is de spanning en slaapgebrek intussen zo hoog dat ik letterlijk knallende hoofdpijn heb en dus niet naar de afspraak kan. Ik besluit hem af te zeggen via de mail

Opluchting

Als de mail er om 7 uur uit is val ik rustig in slaap om rond 13.00 wakker te worden en uitgerust te zijn. Opgelucht dat ik er nu niet meer heen hoef pak ik een kop koffie en ga de honden samen met de honden uitlaten ; ). De rust is terug in mijn hoofd. Ik weet dat er nu een nieuwe afspraak gemaakt moet worden en die ga ik ook zeker wel maken, want mijn gebit is gewoon belangrijk. Die afspraak ga ik wel nakomen heb ik met mezelf afgesproken.

Hoe gaat dit bij jou wanneer je een afspraak hebt die je heel spannend vind?

Groetjes, Susanne

Wil je meer weten over ADHD & Lifestyle?

Bezoek onze pagina over ADHD & Lifestyle!

Over de auteur

Ik ben Susanne Krijnen, 35 jaar. Ik woon samen met mijn 2 honden en 2 katten in ?s-Hertogenbosch. Ik heb 9 jaar gewerkt als apothekersassistente en daarna nog een jaar als gastouder. Toen mijn moeder ernstig ziek werd kon ik alles niet meer rondkrijgen door de onrust in mijn hoofd en sindsdien ben ik volledig afgekeurd. Ik zit nu 3 jaar thuis. Ik ben sinds 2014 gediagnostiseerd met ADH

Susanne-ADHDpositief-blogster

BLOGPOSTS

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?