“Een kijkje in het leven van Robin, ze is 18 en studente aan de school voor journalisitiek”?

Omgaan met tegenslagen

Het leven gaat jammer genoeg niet altijd over rozen. Mijn stage ging niet goed, ik ben gezakt voor mijn rijexamen, ik ben geopereerd aan mijn keel, ik viel flauw en leuke afspraken met vrienden en vriendinnen werden last-minute gecanceld. Er gebeuren soms gewoon dingen die niet leuk zijn. Als ADHD?er is het vaak moeilijk hier mee om te gaan. In deze blog lees je waarom dat zo is en hoe ik dat probeer op te lossen.

Stress, huilen en hopeloos.

De bovengenoemde situaties zijn voor niemand leuk, maar met ADHD is dit simpelweg kut. Ik ben nogal iemand die snel conclusies trekt en situaties overdenkt. Ik denk dat alles aan mij ligt, dat ik het niet goed doe en dat ik niet leuk ben. Resultaat: huilen, boos zijn en stress. Als iets niet gaat zoals ik had gepland zit ik met mijn handen in het haar. Mijn planning loopt niet meer zoals ie zou moeten. Dat is erg stressvol en soms heb ik het gevoel dat het niet meer goedkomt voor die dag. Het liefst ga ik dan ook naar bed en wens ik dat die dag zo voorbij is. Want je moet je altijd blijven beseffen, hoe rot je dag ook is, morgen is dan sowieso beter!

Afspraken afzeggen

Iets last-minute afzeggen bij een ADHD?er? Dat is dus echt een no-go. Soms kan het eenmaal niet anders, maar toch. Ik verheug me ergens op, en met ADHD verdubbelen die gevoelens. Ik weet precies wat ik wil gaan doen. Ik heb de menukaart van het restaurant al bestudeerd, ik heb het script van de film nog net niet doorgelezen en ik heb mijn outfit al een week van tevoren klaargelegd. Als alles dan ineens niet meer doorgaat, doet dat pijn. Ik heb het gevoel dat die ander zich maar aanstelt, en mij gewoon niet wilt zien. De wereld vergaat en ik ben verdrietig. Waarschijnlijk zal ik me de rest van de dag ook gaan vervelen.

Praten en de tijd zien te doden

Gelukkig zijn er genoeg mensen in mijn omgeving die weten dat ik dit lastig vind. De mensen die mij goed genoeg kennen proberen dit dan ook ?cht niet te doen. Mocht het een keer echt niet lukken, dan wordt er vaak meteen een nieuwe datum gepland. Dat geeft rust, want zo heb ik iets om toch nog naar uit te kijken. Wat ook helpt is om niet via whatsapp af te zeggen. Dat geeft eigenlijk een beetje dezelfde indruk als het uitmaken via whatsapp, dat doe je gewoon niet. Bel me en vertel waarom je niet kan. En misschien iets waar ikzelf aan moet werken. Hoe lief ik je ook vind, en hoe goed je het probeert op te lossen. Jij hebt ons afspraakje afgezegd en daar ben ik boos om. Niet per se boos op jou, maar boos om de reden waarom je niet meer kan.

Dus mocht je ooit een afspraak met mij of een andere ADHD?er willen afzeggen. Wordt vooral niet zenuwachtig, we zijn echt niet boos op jou. We vinden het gewoon stom dat ons leuke afspraakje niet meer door gaat. Dan plannen we snel een nieuwe datum, maar owee als je die afzegt? ?

 

Wil jij meer informatie over ADHD tijdens je studie?

Bekijk hier alles over ADHD op school!

Over de auteur

Hoi lezers!

Mijn naam is Robin, ik ben 18 jaar jong en ik ben een trotste adhd?er. Ik wilde als klein meisje het jeugdjournaal presenteren. vandaar dat ik nu op de school voor journalistiek studeer. Ik woon nog lekker thuis samen met mijn broertje, vader en moeder. Naast mijn bijbaantje in de supermarkt doe ik ook nog vrijwilligerswerk ?n hockey ik in het gezelligste team van de club. Maar mijn grootste hobby is toch wel muziek maken, luisteren en concerten bezoeken.

In groep 8 werd ik gediagnostiseerd met ADHD, en ik ben er trots op.

Blogger Robin Verschuuren

BLOGPOSTS

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?