ADHD-december-drukte

De laatste maand van het jaar en voor erg veel mensen ook een van de drukste maanden, ook voor mij. De dagen worden korter en ik heb net zoveel, al dan niet meer te doen. De feestdagen, nog een paar verjaardagen tussendoor en ook nog alle cadeaus en voorbereidingen die erbij horen.

Afgeladen agenda

Om jullie even een kijkje te geven in mijn agenda; ik heb 5 verjaardagen deze maand en daarnaast nog een feest omdat mijn schoonouders een jubileum trouwdag hebben. Dat zijn de familiefeestjes die ik sowieso niet kan missen. Gelukkig valt 1 van de verjaardagen samen met een housewarming van dezelfde persoon ;-)?Ik doe dit jaar geen 5 december viering, maar vier met 2 goede vriendinnen Sinterkerst. Ook etentjes op de 2 kerstdagen en natuurlijk oud en nieuw. Ik werk 4 dagen in de week, dus ik heb gelukkig een klein beetje speling met mijn tijd. Maar mijn agenda staat vol verschillende kleurtjes en meldingen. Ik mag natuurlijk niet vergeten om ook cadeaus te kopen.

Paniek planning

Dat ik mijn agenda extra goed bijhoudt heeft nog een andere reden. Sinds mijn zwangerschap merk ik dat ordenen en onthouden nog meer energie kost dan normaal. Ik moet al mijn aangeleerde tricks en trucs gebruiken om een beetje bij te blijven. Want ook op werk is het drukker. Er moet nog veel worden afgerond voor het einde van het jaar. Dus; notitieboekje altijd bij de hand en ook wanneer je denkt ?dat onthoud ik wel? toch een aantekening maken. Niet werken met mijn gezicht richting het raam. Ik raak anders afgeleid door alles wat voorbij dwarrelt. En tenslotte neem in je planning een buffer mee zodat je uitloop tijd hebt. Is die niet nodig op het moment zelf, prima, dan kan je verder. Maar je voorkomt dat je gaat uitlopen of moet afraffelen. Toch heeft dit als gevolg dat mijn hoofd overloopt en ik wat extra onrust voel in mijn hoofd en lijf. Sowieso niet prettig, maar in combinatie met mijn zwangerschap zet dat de boel een beetje op scherp. Ik wil ja zeggen op alles, zoveel mogelijk oppakken/afronden en met zoveel mogelijk mensen genieten van de donkere, maar knusse decemberdagen.

Bewust rust pakken

Gelukkig doe ik sinds kort aan zwangerschapsyoga. Even een momentje aan het begin van de week waarin ik met andere leden van de bolle-buiken-club echt aandacht geef aan mijn hoofd en lijf.

“Als ADDer merk ik toch dat ik veel in mijn hoofd blijf hangen?en niet goed kan ontspannen”?

Rust pakken is voor mij heel belangrijk. Wanneer ik thuis na een lange dag werken merk dat ik overprikkeld ben zijn er een aantal dingen die ik doe om mezelf even af te sluiten. Wanneer het niet regent vind ik het heerlijk om naar het bos of het strand te gaan. Even lekker uitwaaien en gewoon genieten van het moment. Okay, in de praktijk is die wandeling vaak niet in het bos, maar gewoon in de wijk waar ik woon. Het gaat erom dat je even de deur uit stapt. Als het hard regent of koud is blijf ik lekker binnen. Ik neem een douche of ga lekker in bad liggen. Door de warmte kan ik even mijn hoofd op stand-by zetten. Ik ga schrijven of tekenen om mijn hoofd leeg te maken. Grote kop thee erbij en de chaos omzetten in creativiteit!

Ik ben erg benieuwd of jullie ook extra overprikkelt raken in de feestmaand en hoe jullie daarmee omgaan?

Alvast een fijne jaarwisseling en een goed 2019!

Liefs,

Ellen

Neem ook eens kijkje op mijn Facebookpagina: ADD Ellen?????

Wil jij meer weten over de kenmerken en symptomen die bij ADHD komen kijken?

Bekijk dan onze ADHD Kenmerken- en Symptomenpagina

Over de auteur

Mijn naam is?Ellenen ben 28 jaar. Ik ben getrouwd met de allerliefste man, in verwachting van mijn eerste kindje en ik heb ADD. Op mijn 18e is de diagnose gesteld en ben ik een achtbaan ingegaan van therapie, medicatie en keihard werken aan mezelf. Dit is het zwaarste wat ik ooit heb gedaan, maar ook het meest waardevolle. Inmiddels kan ik zeggen dat ik lekker in mijn vel zit, en mijn ADD-talenten kan inzetten voor iets positiefs.

ADHDpositief-blogger-Ellen

BLOGPOSTS

1 Reactie
  1. Selma Geerlings 5 jaar geleden

    Blog over de tandarts is zoooo herkenbaar….helemaal ik….hoe vaak ik niet ziek ben op de dag dat ik naar de tandarts moet….wist niet dat het met ADHD te .Aken had……thanx…. was goed om te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?