1

ADHD Snelmenu

2

3

4

Heb ik ADHD?

Heb ik ADHD? Die vraag heb je jezelf vast al eens gesteld als je op deze website terecht bent gekomen. Misschien vermoed je dat je ADHD hebt, omdat je ergens gelezen of gehoord hebt over de kenmerken en symptomen en jezelf daarin denkt te herkennen. Of omdat mensen vaak tegen je zeggen: ?H? ADHD-er, doe toch niet zo druk joh?. Trouwens: als mensen dat tegen je zeggen, dan wil dat nog helemaal niet zeggen dat je echt ADHD hebt. Lang niet iedereen die ?druk? is, heeft ADHD. Het gaat om een complex van factoren. Maar dat terzijde.

Wat is ADHD en wat kunnen we bij ADHDpositief voor je doen?

Als je jezelf de vraag stelt of je ADHD hebt, dan wil je natuurlijk ook weten: wat is ADHD dan precies?. En waarschijnlijk wil je dan ook weten wat je kunt doen als je vermoedt dat je ermee te maken hebt. Neem in dat geval zeker even de tijd om deze website verder te bekijken. Op deze plaats kun je zien hoe de website is opgebouwd, zodat je makkelijk terug kunt vinden waar je de antwoorden op jouw vragen kunt vinden.

Ons doel bij ADHDpositief is om op deze site letterlijk ?lle aspecten van ADHD aan bod te laten komen, zodat we een zo compleet mogelijk overzicht kunnen bieden en je verder kunnen helpen. Met verwijzingen naar alle relevante en (uitsluitend) kwalitatieve bronnen waar je meer informatie kunt vinden over specifieke onderwerpen die te maken hebben met ADHD. En: altijd vanuit een positieve insteek.

Hoe weet je of je ADHD hebt?

Als je al ontdekt hebt wat ADHD nu precies is, dan loop je mogelijk nog rond met de vraag of je wel of geen ADHD hebt. Om dat vast te kunnen stellen, is het oordeel van een arts nodig. Deze zorgt ervoor dat je getest wordt en dat er een diagnose gesteld wordt. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat, neem dan?hiereens een kijkje.

ADHD bestaat niet

?ADHD bestaat niet? wordt trouwens wel eens gesteld. Goed om te weten als je aan het uitzoeken bent of je wel of geen last hebt van ADHD, want je wilt natuurlijk niet proberen iets uit te vinden over jezelf dat helemaal niet blijkt te bestaan. De uitspraak ?ADHD bestaat niet? zul je dan ook zeker tegen komen als je het internet afstruint naar informatie over ADHD. Daarbij wordt meestal verwezen naar een uitspraak van de Amerikaanse psychiater Leon Eisenberg. Eisenberg die in 2009 overleed, was een onderzoeker die vaak bestempeld wordt als ?de uitvinder van ADHD?. Dat Eisenberg noch de uitvinder was van ADHD, noch gesteld zou hebben dat ADHD niet bestaat, is terug te lezen in dit artikel op?nrc.nl.

Een verdere toelichting op de mythe dat ADHD niet zou bestaan is te vinden op de website van publicist Jeroen van Baardwijk, die met een heldere onderbouwing uiteen zet waar deze stellingname vandaan komt en waarom deze niet juist is. Met als eindconclusie: ADHD is geen ?verzonnen ziekte? maar een echte aandoening, welke vaak ten onrechte gediagnosticeerd wordt. Dat dan weer wel? Lees?hier?het artikel van Baardwijk.

BLOGPOSTS

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?