1

2

ADHD Snelmenu

ADHD Snelmenu

3

4

ADHD - Huisarts

Ga je uitzoeken of je te maken hebt met ADHD, dan kun je het best beginnen bij je huisarts. In een eerste gesprek zal deze jou een groot aantal vragen stellen om een eerste indruk te krijgen of er in jouw geval sprake is van ADHD. Wil je je voorbereiden op die vragen, lees dan even het artikel:?Goed voorbereid naar de dokter.

ADHD psycholoog of ADHD psychiater?

Alleen gespecialiseerde zorgverleners zoals een psycholoog of psychiater kunnen een goede diagnose stellen als het gaat om ADHD. Als de huisarts uit zijn eerste gesprek met jou de conclusie trekt dat er voldoende signalen zijn dat er sprake zou kunnen zijn van ADHD, dan kan deze jou een doorverwijsbrief geven naar zo?n gespecialiseerde zorgverlener. Je kunt dus niet zelf direct een afspraak inplannen met een specialist.

Wil je meer informatie over een verwijsbrief? Lees dan dit?artikel.

De ADHD psycholoog of ADHD psychiater is als gespecialiseerde zorgverlener bevoegd en bekwaam om een diagnose ADHD stellen. Dat gebeurt in de regel op basis van een eerste intakegesprek, een aantal testen en bespreking van de testuitkomsten. In tegenstelling tot een psychiater mag overigens een psycholoog na constatering van ADHD dan geen medicatie voorschrijven. Wil je meer weten over de diagnose ADHD, bezoek dan de pagina?diagnose adhd.

BIG-register

Zowel psychologen als psychiaters zijn ingeschreven in het zogenaamde BIG-register (Wet op de beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), wat jou garandeert dat je te maken hebt met een bevoegde en gespecialiseerde zorgverlener. Wil je meer weten over het BIG-register of checken of jouw psycholoog of psychiater geregistreerd is in het register?

BLOGPOSTS

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?