Mijn naam is Ellen, 27 jaar, ik ben getrouwd met de allerliefste man en ik heb ADD. Ik ben afgestudeerd Cultureel Maatschappelijk Werker, maar ben qua werk een andere richting op gegaan. Op mijn 18e is de diagnose gesteld en ben ik een achtbaan ingegaan van therapie, medicatie en kei hard werken aan mezelf. Dit is het zwaarste wat ik ooit heb gedaan, maar ook het meest waardevolle. Inmiddels kan ik zeggen dat ik lekker in mijn vel zit, en mijn ADD-talenten kan inzetten voor iets positiefs.

ADHDpositief Ellen den Elzen

Eindelijk was het dan zover! Na een hele tijd er naar uitgekeken te hebben: VAKANTIE! En niet zomaar een vakantie, maar een echte reis. Maar liefst 3 weken rondtrekken door Vietnam. Maar help, hoe bereid je je daarop voor? Nadat alle overige offici?le regelingen omtrent visums en het daadwerkelijke boeken van de reis waren gedaan kwam de grootste uitdaging? Het inpakken van de koffer.

Je pakt gewoon in wat je normaal gesproken ook gebruikt.
Ja, maar oke?
Wat nou als ik ineens toch dat leeslampje nodig heb, in het misschien is er geen lamp waarbij ik in de avond kan lezen. Ja, dan is die wel handig. Doe ook maar in de koffer. Vergeet de opladers niet van de telefoon en tablet, die moeten er ook in. Extra batterij voor de camera, en sd-kaartje natuurlijk. Je wil niet daar ineens geen foto?s meer kunnen maken. Een uur en 20 minuten later bedenk ik me dat ik misschien toch niet ook de waterkoker en de blender hoef in te pakken en past alles (net aan) in de koffer. Pfieuw.

Praktische tips.

Ben je een type wat graag met een lijstje werkt? Kijk dan even online, er zijn erg veel sites waar je een standaard inpaklijst kunt vinden. Printen, naast je koffer leggen en afvinken wat je in je koffer doet. Simpeler kan bijna niet! Ben je meer het praktische type? Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld een week van te voren de badkamerproducten die je gebruikt alvast in een toilettas doet. In die week gebruik je alleen de producten uit je tas. Zijn er producten die je niet gebruikt die week? Dan kun je die thuis laten. Blijk je toch iets uit je kast nodig te hebben, neem die dan wel mee.

Als je voor de laatste optie gaat, moet je er bij het inpakken van de koffer natuurlijk wel rekening mee houden dat je in je koffer ruimte overlaat voor de toilettas. Dat je niet in de midden in de nacht, terwijl de taxi op je wacht om je naar Schiphol te brengen, je hele koffer overhoop moet halen om ruimte te maken en uit wanhoop alles er maar in propt. Kan het nou nooit even soepel gaan?! ? Ramen dicht, lampen uit, deur op slot, ja echt op slot, taxi in en op weg naar een fantastisch avontuur! ? Waar had ik nou mijn paspoort?

Op?www.addellen.nl?kun je meer blogs vinden van Ellen.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?