Randal Verschelden benaderde mij omdat hij vindt dat hij wordt gediscrimineerd door Interpolis. Over deze ontwikkelingen en zijn bevindingen schreef hij een blog. Ik deel dit graag met het platform aangezien ik zelf ook zelfstandig ondernemer ben. Het is toch te triest voor woorden dat een volwassene met ADHD op deze manier wordt behandeld. Ik vind het meer een kwestie van generaliseren, maar ik begrijp de frustratie en uitleg van Randal. Ik kan zelf ook niet een normale AOV afsluiten, terwijl ik al ruim 40 jaar mijn eigen boontjes dop. Hieronder vind je een beknopte beschrijving, je kunt doorklikken naar het originele bericht op zijn site.

ADHD-er benadeelt bij arbeidsongeschiktheidsverzekering

Onlangs vroeg Randal Verschelden, ondernemer en ADHD-er, een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aan bij Interpolis. In de medische verklaring had hij nietsvermoedend naar waarheid ingevuld dat hij onder behandeling was voor ADHD. De verzekeringsmaatschappij bood hem daarop een AOV polis aan met een clausule waarbij alle psychische klachten werden uitgesloten van de dekking. Zo op het eerste gezicht lijkt dat niet eens een rare clausule, maar toch gaat zo?n clausule wel heel erg ver.

Niet gedekt bij een burn-out

Een burn-out is een stress-gerelateerd probleem, wat zowel bij werknemers als bij ondernemers voorkomt. Of je nou ADHD hebt of niet. Een burn-out is een psychische klacht en is dus in dit geval uitgesloten van dekking voor mensen met ADHD. En als je geen ADHD hebt, dan ben je wel gedekt voor een burn-out.

Traumatische stress

Ook traumatische stress kan een reden zijn dat je een tijdje niet in staat bent om te werken. Bijvoorbeeld als je partner of je kind plotseling komt te overlijden. Het zijn situaties waar je niet aan moet denken. Dit is wederom een psychische klacht en volgens de clausule in de AOV van Interpolis ben je daar niet voor gedekt als je ADHD hebt.

Aandacht voor het probleem

Randal Verschelden voelt zich als ADHD-er benadeelt. Om aandacht te krijgen voor het probleem schrijft hij het artikel Interpolis discrimineert mensen met ADHD bij AOV op zijn blog. Onderaan het artikel is te lezen dat Interpolis al snel lucht van het artikel kreeg en via Twitter contact zocht met Randal. We zijn benieuwd naar het vervolg en houden de updates in dit artikel nauwlettend in de gaten.

Lees hier het verhaal van Randal en blijf op de hoogte.?Heb je zelf ook goede of slechte ervaringen met verzekeraars laat het dan zeker weten onderaan deze post. Je kunt anoniem reageren wanneer je dit wilt!

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?