Hierbij een vlog van Cathelijne Wildervanck. Cathelijne is grondlegger en directeur van ADHD-centrum Nederland. In haar werk vindt ze het het leukste om steeds weer datgene te vinden waardoor iemand zelf positieve veranderingen kan cre?ren. Voor Cathelijne houdt ADHD/ADD onder meer in: een informatiestrategie die niet goed afgestemd is. Vaak is het geen aandachtstekort maar aandacht op een verkeerde plek!

Wat staat er op het menu vandaag?

Vandaag behandelen we een vraag van een moeder met ADHD die problemen ondervindt bij het naar bed gaan van haar zoon die ook ADHD heeft. Hieronder tref je de vraag die Lotte in de Facebookgroep heeft gesteld. In de vlogpost geeft Cathelijne antwoord.

Vraag: “Hoi Cathelijne, Ik heb een vraag. Ik ben zelf ADHD’er en mijn zoontje van 5 is ook behept met mijn ADHD genen. Ik ben in de avond?heel erg moe van de dag en ik ben dan niet gezellig meer. Mijn zoontje krijgt op zijn nieuwe school weinig prikkels waardoor hij thuis van hot naar her vliegt en tot laat in de avond heen en weer loopt en in zijn bed nog ligt te stuiteren ondanks rescue druppels. Heb jij enig idee hoe ik hem weer op tijd kan laten slapen? We botsen hier namelijk enorm door”.

Heb je vragen of tips! Laat dan een reactie achter. De kracht van ADHDpositief is dat we elkaar helpen en steunen : )

Cathelijne geeft advies

4 Reacties
 1. Auteur
  Bart - oprichter | initiatiefnemer ADHDpositief 7 jaar geleden

  Trots en blij met de samenwerking met ADHD Centrum Nederland! Samen kennis delen is de meest krachtige manier om mede ADHD’ers en elkaar te helpen en steunen.

  Groet Bart Lukassen
  Oprichter & eigenaar van ADHDpositief

 2. Lotte 7 jaar geleden

  Dankjewel voor je uitgebreide reactie. Het is inderdaad vooral de strijd die vermoeiend is. Hij zit sinds een paar weken op speciaal onderwijs en hij is daar wel heel erg gelukkig. Ik ga eens kijken of ze hem op school wat extra prikkels kunnen geven. En ik ga stoppen met de strijd. We zijn nou eenmaal niet 13 in een dozijn. Hij is gewoon echt niet moe namelijk.

  • sabrina 7 jaar geleden

   hallo lotte

   ik ken dit probleem maar al te goed . mijn dochter heeft ook adhd en werd s avonds gek van d r bed in bed uit licht aan en uit constant in de weer . ze zit ook op speciaal onderwijs en krijgt medicatie overdag .
   s avonds is die medicatie uitgewerkt en doordat een kind met adhd altijd maar druk is in het hoofd met van alles houden ze zich zelf eigenlijk wakker en al vallen ze om van de slaap het duurt een eeuwigheid voordat ze gaat slapen .
   ik geef haar een uurtje voordat ze moet gaan slapen Melatonine drie tabletjes die ze onder haar tong moet laten smelten . en het werkt perfect !
   het helpt ze met het inslapen kan voor de rest geen kwaad kan gewoon bij de drogist gekocht worden was een advies van de arts .
   hoop dat je er iets aan hebt mijn dochter is er heel erg mee geholpen en ik natuurlijk ook scheelt me heel veel s avonds .

   groetjes sabrina

  • Auteur
   Bart - oprichter | initiatiefnemer ADHDpositief 7 jaar geleden

   Hallo Lotte,

   Heb je onderstaande reactie van Sabrina al gezien? Wellicht kan deze jou helpen?

   Groet Bart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?