“Een kijkje in het leven van Femke. Haar dagen zijn nooit het zelfde en al zijn ze soms erg vermoeiend, er is altijd wel wat te beleven bij haar thuis”

Negatieve punten, of een eigenschap?

Wel vraag ik mij af, is het nou een negatief iets? Of is het gewoon een eigenschap die wij bezitten. Regelmatig bedenk ik mij in bed dat ik echt iets anders wil. Kan zijn dat ik rond kijk en bedenk dat de hele slaapkamer anders ingericht moet worden. Ik heb dit in mijn hoofd en wil het dan ook zo snel mogelijk laten gebeuren. Manlief denkt daar totaal anders over en roept al heel hard dat het niet kan of past. Gelukkig gaat hij de volgende dag gewoon naar zijn werk.

Zodra de kinderen op school zitten, bedenk ik me dat ik toch echt die slaapkamer ga doen. Geduld, heb ik namelijk niet! Ik trek de kasten naar de plek waarheen ze moeten en terwijl ik wat zakken met spullen nakijk, vind ik wat oude kaartjes, briefjes en foto?s! ?Geweldig! Ik wist niet dat ik dit nog had?. Nadat ik 20 minuten tijd heb verloren aan oude spullen doorzoeken ga ik verder. Alles wat ik moet uitzoeken leg ik op bed en na 2 uur bedenk ik mij dat ik geen weg meer terug weet. Ook weet ik niet hoe ik verder moet! Uiteraard ga ik niet toegeven dat ik dit beter niet kon doen! Er verdwijnen weer een aantal zakken met spullen in de kast en ik ruim alles chaotisch op. Is dit een negatieve eigenschap? Chaotisch, niet kunnen wachten en eigenwijs? Uiteindelijk is mijn kamer toch schoon, en staat alles prima, net zoals ik het in mijn hoofd had.

Alles kwijt

Naast chaotisch ben ik ook regelmatig alles kwijt, drie keer per dag mijn sleutels, ja ik raak ze kwijt!?Vloekend en tierend loop ik te zoeken naar waar mijn bos nu weer is.?Ooit heb ik eens van mijn moeder iets gekregen voor aan mijn sleutelbos. Heel simpel je drukt op een knopje van een afstandsbediening en je sleutel gaan piepen. Handig, zolang je de afstandsbediening niet kwijtraakt!

Alles wat ik kwijt kan raken raak ik kwijt, rijbewijs en identiteitskaart, knip spullen ?en zelfs jassen!?Heel frustrerend, maar tijdens het zoeken van sleutels vind ik andere dingen die ik kwijt was wel weer terug. Dat is dan weer de positieve keerzijde van alles kwijtraken.

Flapuit of eerlijk?

Wat ik denk dat komt uit mijn mond. Vanaf kinds af aan hoor ik dat ik eerst moet nadenken voordat ik iets zeg. Mijn vriend vraagt zich regelmatig af, ?hoe het komt dat ik al mijn voortanden nog heb?? En inderdaad ik zeg wat ik voel opkomen en bedenk me dan dus niet dat ik mensen daarmee kan kwetsen of boos maak. Mijn mond staat al open voordat de vraag ?berhaupt is gesteld en als er tijdens een iets te binnen schiet, dan kan ik niet wachten en onderbreek ik gelijk het gesprek. Als een gesprek mij niet boeit, dan ben ik zo snel afgeleid. Dan ga ik in mijn hoofd al boodschappenlijstjes maken, dan ben ik afgeleid omdat er bijvoorbeeld een zwarte kat achter een blaadje aan rent. Is dit slecht? Het is niet zo dat ik geen respect of waardering voor de ander heb, integendeel. Herken jij dit ook bij jezelf en hoe ga jij hiermee om? ?

ADHD is gewoon leuk

Ik snap dat andere mensen zich enorm kunnen irriteren aan een paar van deze eigenschappen,?maar is dat negatief? Is het echt zo vervelend? Voorheen zat ik vooral in de knoop met alle andere eigenschappen die erbij komen kijken, maar ik heb ook hele mooie kanten. Ook met mijn drukke gedrag, met het niet stil kunnen zitten, mijn spontaniteit en mezelf heel goed kunnen inleven in het verdriet van een ander. Want ook dat hoort bij de eigenschappen van een ADHD?er.

Misschien moeten andere zich iets meer verdiepen in de positieve dingen, in plaats van al het negatieve, en moeten wij onze kenmerken omzetten in eigenschappen. Wij mogen trots zijn dat we deze mooie eigenschappen bezitten. Hoe dan ook, ons leven is in ieder geval nooit saai!

Welke ADHD-kenmerken hebben een positieve invloed op jouw leven?

Groetjes,

Femke

Wil jij meer weten over de kenmerken en symptomen die bij ADHD komen kijken?

Bekijk dan onze ADHD Kenmerken- en Symptomenpagina

Over de auteur

Hallo,

Ik ben Femke 33 jaar, moeder van 4 kinderen en heb sinds 5 jaar de diagnose ADHD. iedereen heeft er tegenwoordig maar een mening over. Ben je druk… “goh die heeft vast ADHD”. Los van dat het niet alleen druk is, is het nogal makkelijk gezegd. Mijn dagen zijn nooit het zelfde en al zijn ze soms erg vermoeiend, er is altijd wel wat te beleven bij ons thuis.

Blogger ADHDpositief - Femke

BLOGPOSTS

7 Reacties
 1. Mischa 5 jaar geleden

  Super mooi maar vooral leuk verwoord.
  Ik herken mijzelf op heel veel punten.
  Vooral het wel bekende, waar heb ik mijn sleutels nou weer.
  En Yep mijn broer zegt dan, kijk eens in je contactslot. En ja hoor daar zat hij dan de hele nacht in zijn eentje ????.
  Mensen in mijn omgeving zijn altijd blij als mijn piek van drukte hoog is want daarna komt het inkakker moment en ben ik rustig (voor even).
  Het is bij mij op en af, heb drukke momenten maar gelukkig ook veel rustige momenten.

  Lang leven het gaotische, het is gelukkig nooit saai ????

 2. Kees 5 jaar geleden

  Als ik dit lees kom ik dit iedere dag tegen bij jou maar een mooi verhaal en dit klopt echt maar ik ben trots op je en op je verhaal goed verwoordt.

  Je vader .

  • Femke 5 jaar geleden

   Ahhh papa!!! Dankje wel!! Hou heel veel van jou!!

 3. Ole 5 jaar geleden

  Ik had het natuurlijk al in grove lijnen gelezen, maar zoals het hier nu staat ben ik echt trots op je dat jij dit zo hebt verwoord! Het is niet altijd makkelijk maar op ??n of andere manier krijg jij het toch altijd weer voor elkaar om het in orde te krijgen. Nogmaals ben super trots op jou en samen komen wij er wel!

  X

 4. Jantine Jacobse 5 jaar geleden

  Wauw chick.
  Super van je. En zo herkenbaar.
  Groetjes Jantine

 5. Rowena 5 jaar geleden

  Zo herkenbaar,ik weet niet of je me nog kent maar ik jou wel van vroeger….woon ook in lelystad…K heb zelf de diagnose sinds ongeveer 2 jaar….mijn huwelijk is er uiteindelijk wel op stuk gelopen…oa, zijn uiteraard meer redenen voor….maar goed dat zie ik als een bevrijding die scheiding.Het lijkt net of ik over mezelf lees, chaotisch,alles kwijt, flapuit en ik verbaas me soms indd dat ij nog geen klappen heb gehad als ik soms hoor wat er uit mijn mond komt. Zelf ben ik ook steeds vastgelopen op werk en studies enz die k helaas allemaal niet af heb kunnen maken,heb jij dat ook? Maar voor mij is mijn ADHD alleen maar een leuke toevoeging, naast mijn eigen persoonlijkheid maakt dr ADHD ook wie ik ben….spontaan,altijd in voor wat leuks, humor,ondernemend,impulsief, zeer empathisch,gezellig en prettig gestoord…..K red me prima zonder medicatie…heb het wel geprobeerd maar ik werd een zombie en een heel ander timide persoon…overigens heb ik 3 kids waarvan de oudste nu in onderzoek is voor add en autisme….K herken zoveel van mezelf in hem op het drukke na dan, ook bij mijn jongste van net 6 gaan de ADHD onderzoeken binnenkort starten. Ik omarm mijn ADHD!

 6. Thea Flipse 3 jaar geleden

  Al is het al een oud verhaal maar reageer er toch even op.
  Jij bent van kleins af aan al een stuiterbal geweest en dan noemen ze het nu pas ADHD?
  Grapje natuurlijk, jij bent altijd in voor “rottigheid” en spelletjes maar bovenal ben je een supergoede moeder van 4 kinderen die je overigens ook al heel jong zei te willen krijgen.
  Je bent een topper, samen met Ole kom je een heel eind.
  ?????????????????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?