De fles

O, was ik maar altijd een fles. De smalle ingang zorg ervoor dat dagelijkse informatie gestaag wordt toegelaten. Alles wat niet belangrijk is, loopt weg langs de buitenkant van de hals. Toegelaten prikkels kunnen worden verwekt in de smalle hals en kunnen landen in de brede onderkant. De stabiele bodem laat de fles stevig staan waardoor de kans op omvallen of omstoten nihil is.

De vaas

O, was ik maar altijd een vaas. De brede bovenkant zorgt dat alle prikkels tegelijk ontvangen kunnen worden. Alles wat jij vertelt en voelt, mag ik ook voelen. Ik ontvang alle prikkels zodat ik met iedereen mee kan leven. Mijn enthousiasme en creativiteit krijgen een enorme boost waardoor ik de hele wereld aankan.

Wat een domper dat de onderkant van mijn vaas zo smal is?. Mijn vaas is snel vol en mijn vaas is niet stabiel. Mijn vaas wordt snel omgestoten of hij valt om als er storm in mijn glas is.

Kiezen tussen fles of vaas

Transformeren van vaas naar fles is geen koud kunstje. Denkend aan deze metafoor maak ik in mijn ADD-hoofd keuzes tussen het toelaten van prikkels of me af te sluiten voor informatie, sfeer of gevoelens van anderen?. De fles en de vaas helpen mij? filteren.

En als het me eens niet lukt? Dan valt mijn vaas omver en alles loopt eruit. Hoog tijd voor herstel. Ik rust uit en maak me op voor een nieuwe dag. Een nieuwe vaas, een nieuwe fles, een nieuwe start.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?