ADHD in mijn hoofd een blog op ADHDpositief

* 3 minuten leestijd * Hierbij een nieuwe blog van Cathelijne Wildervanck. Cathelijne is directeur van ADHD-centrum Nederland. In haar werk vindt ze het het leukste om steeds weer datgene te vinden waardoor iemand zelf positieve veranderingen kan cre?ren. Voor Cathelijne houdt ADHD/ADD onder meer in: een informatiestrategie die niet goed afgestemd is. Vaak is het geen aandachtstekort maar aandacht op een verkeerde plek!

Blog op ADHDpositief van Cathelijne Wildervanck

Mijn hoofd ontploft!

Het is woensdagavond en ik word helemaal gestoord. Van her en der uitgegooide sokken, een televisie die kneiterhard staat, achteloos achtergelaten bekers, broodkorst die niet lekker meer was. Rondzwaaiende ledematen, kinderen die per se met een bal moeten ?ietsen?. Discussies, vijf betweters in huis. Whaaaaaaa! Mijn hoofd ontploft! En ik word me een potje vervelend! Ga op alles vitten, zit iedereen achter de vodden dat ze hun rotzooi niet opruimen, te hard praten, niet met koptelefoon op tv kunne kijken, de deur open laten staan (DEUR DI-HICHT! ), elkaar op van alles verbeteren. Ik word niet goed!

Even verdwijnen naar zolder

Het liefst verdwijn ik naar mijn zolderkamer. Mijn nothing-box. Maar ja, dat is ongezellig vind ik. Dan voel ik me schuldig dat ik niet aan het gezinsleven meedoe. Echtgenoot kent me een beetje, reageert vrijwel niet op mijn uitbarstingen en wel op mijn uiteindelijke voorstel: ?zal ik maar naar zolder gaan? Ik ben wel toe aan rust?. Goed, verlangen naar rust wint het van schuldgevoel, I?m gone!

Dus het zit in mijn hoofd

De volgende avond zitten we met zijn vijven in diezelfde woonkamer. Ik zit op de bank en geniet. Wat is het gezellig! Ik zeg nog: jeetje?..wat is het relaxt zo met zijn allen. Oudste kijkt me aan?..Ik vraag: zijn jullie nou veel rustiger dan gisteren of lijkt dat maar zo? Oudste, mijn geweten, altijd eerlijk, respectvol, betrouwbaar en rechtvaardig, kijkt me olijk aan en zegt: we zijn drukker dan gisteren hoor mam! Echt? Ja echt. Dus het zit in mijn hoofd? Hij, dertien, coole gast durft te zeggen: ja mam, het zit in jouw hoofd! We lachen samen.

Later heb ik het door

Het zit in mijn hoofd. Soms trek ik het niet al die beweging, discussies en reuring. En dan zit ik mezelf in de weg met mijn schuldgevoel waardoor ik niet gewoon een tijdje verdwijn. Soms trek ik het wel, dan zie en voel en hoor ik het allemaal niet zo intens. Dan geniet ik volop van dit volkomen normale gezin. Ze zijn niet te druk, ze zijn niet te lawaaierig, ze zijn niet overdreven bijdehand. Het zit in mijn hoofd. Alleen dat heb ik dan pas de volgende dag door ; )

Groeten,

Cathelijne Wildervanck

Schrijver, expert in ?volle hoofden?, directeur ADHD-centrum Nederland

6 Reacties
 1. sandra 7 jaar geleden

  Dankjewel, nooit zo bekekrn maar dat is wel wat de kids vaak irriteerd als de chaos me aanvliegt en ik me hoofd er vol van hen met alle prikkels. ik zal me eens terug trekken op dit soort momenten.

  Dankjewel

 2. Stefke 7 jaar geleden

  Nou, ik geloof stiekem dat we een zelfde hoofd hebben…. ?

 3. Natasja 7 jaar geleden

  Heel herkenbaar.. niet zo de kids maar dingen in het leven.. soms zo makkelijk soms zo moeilijk en groot .. en allemaal in mijn hoofd..

 4. Sylvia Thesingh 7 jaar geleden

  Wel herkenbaar; mijn hoofd ontploft al bijna bij het lezen van de blog. Studeren valt dan ook niet altijd mee. Ik kies ervoor om leesvoer in stukjes te knippen en heb heeeel veel baat bij mijn essentiele olien in de diffuser en ik inhaleer ze uit mijn handen. Ik gebruik alleen 100%pure olien zodat wat binnen komt ook puur is en mijn hersens zuurstof geeft en mij dus ook echt op weg helpt. Daarnaast; timeoff en korte meditaties…

 5. tess 7 jaar geleden

  Heel herkenbaar. .. lastig. Mijn kind kan er niet mee omgaan als ik wegloop namelijk. . Dus ik vreet mijzelf soms op omdat ik niet op hem af wil geven .. wat wel gebeurt natuurlijk maar niet te heftig … (kind ADHD en autisme en post traumatisch stress syndroom )? gelukkig is er veeeeeeel liefde??

 6. Nicole 7 jaar geleden

  Rustig plekje geeft mij juist meer stress, hoe drukker of hoe harder de muziek hoe minder mijn hoofd voor zichzelf kan denken. Dan heb ik pas rust. Ik slaap bijvoorbeeld altijd op een metalfestival, heerlijk een hoofd die alleen de muziek kan horen op een festival en niet meer de 3 verschillende liedjes die ik elke dag continue in mn hoofd heb, probeer daar maar eens doorheen te concentreren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?