Het kan een uitdaging zijn voor de ADHD?er maar ook voor de partner, vriend(in), en of familie om een relatie soepel te laten verlopen.?Door de jaren heen heb ik met mijn 33 jaar 6 serieuze relaties versleten. Vrienden kwijtgeraakt maar ook nieuwe gevonden!?Natuurlijk heeft niet alles met AD(H)D te maken, maar het speelt in sommige punten wel indirect mee.?Belangrijk is, vind ik zelf tenminste, dat je accepteert dat jij zo bent. Dat je wel let op de symptomen en je er bewust van bent, maar dat je niet op eierschalen gaat lopen of je schuldig voelt als het mis gaat.

Ik ga wat grappige verhalen vertellen uit mijn eigen priv? situaties, en dan wat de reactie was van de andere persoon

Een warhoofd

Ik ben nogal een warhoofd, ik ben met iets bezig en ik laat bijvoorbeeld iets vallen. Dat komt bij mij nogal regelmatig voor omdat ik gefocust ben op de taak waar ik mee bezig ben, en daarnaast super onhandig! Ik woonde samen met iemand die heel erg netjes was, (daar is overigens niks mis mee) ik hoorde het object wel vallen, maar ik had zoiets van dat ruim ik later wel op. Intussen was ik klaar met waar ik mee bezig was, en viel mij weer iets anders op, iets wat ik ook nog moest doen, dus ging ik daarmee aan de slag, het kon goed zijn dat intussen mij weer iets anders opviel, wat ik dan gelijk ook aanpakte, bijvoorbeeld een spinnenweb. Intussen lag het ding wat ik had laten vallen nog steeds op de grond. Ik was het helemaal vergeten en had al 10 andere dingen gedaan.

Dat wekte grote irritatie op. Natuurlijk niet de eerste keer, want dat kwam veel vaker voor.?Ik probeerde erop te letten maar dat ging niet altijd.?

Een flapuit

Ik ben daarnaast nogal een flapuit, ik kan heel goed ergens op inhaken en gewoon eruit gooien wat er in mijn hoofd omhoog komt!?Is niet altijd leuk voor de vriend of vriendin die juist een belangrijk verhaal aan je kwijt wil.?Ik had 2 hele goede vriendinnen (een is helaas overleden de andere heb ik gelukkig nog altijd) een ook met ADHD . Dus vriendin 1 vertelt iets wat haar dwars zit, ik haak er op in met ?dat ken ik want? ?, vriendin 2 haakt er op in: ??oh ja, dat heb ik ook want ?..? ?Intussen zit de vriendin die eigenlijk haar verhaal kwijt wil ons aan te kijken, want haar hele verhaal is overgenomen. Wij hebben daar toen een gesprek over gehad, en zij zou ons voortaan waarschuwen wanneer het weer voorkwam. Sindsdien letten wij erop. Dat wil niet zeggen dat het nooit meer voorkwam maar wij accepteerden het van elkaar.

Typische ADHD dingen

In mijn huidige relatie merk ik wel typische ADHD dingen op, maar het gaat in het algemeen erg soepel. Hij heeft een dochter die communiceert via youtube, want verstaanbaar praten kan zij niet. Zij vindt het fijn om de tv aan te hebben op de achtergrond met een tekenfilm, in de tussentijd de tablet aan met geluid. En dan praten wij tussendoor ook. Je snapt het al, veel te veel prikkels! Ik zet dan het volume van de tv iets zachter, en die van de tablet. Ik merk heel vaak, dat ik mezelf dan ga afsluiten, dus ga focussen op ??n ding om de hoeveelheid prikkels te beperken. Ze lost het heel leuk op door gewoon aan mijn arm te trekken als ze iets wil.

Soms kan het ook in je voordeel werken!

De mensen die ons boek kennen, weten dat mijn vader ook ADHD heeft. Ik was geloof ik 14 jaar en ik had een vakantievriendje op Kreta, hij had een scooter, hij was al wat ouder. Hij vroeg aan mij ?wil je mee op de scooter?? Natuurlijk wilde ik dat, maar ik moest het eerst aan mijn vader vragen, die zat buiten de krant te lezen. Ik vroeg aan mijn vader of ik met hem op de scooter mocht, hij zei ?ja, maar wel een helm op!? Toen zei ik, ?die hebben ze hier niet?, maar er kwam geen antwoord. Dus maar vertrokken. Wij kwamen terug, zijn ouders in paniek, mijn ouders in paniek. Wij snapten er niks van, wij hadden het toch netjes gevraagd? ?Maar mijn vader was zo in de krant verzonken en gefocust dat hij niet het hele verhaal meekreeg. Hij sloot zich op dat moment voor alle prikkels af. Kwam mij wel goed uit ?.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?