ADHD in mijn hoofd een blog op ADHDpositief

Mijn naam is Xantijne en ik ben een 38 jarige vrouw met de diagnose adhd/add. Ik ben single, heb een eigen huis, 2 honden en een kat, een uitdagende baan in de jeugdzorg, 2 lieve ouders die altijd voor me klaarstaan en een geweldige vriendengroep.

In de afgelopen jaren, tijdens mijn zoektocht naar balans, ben ik mijzelf steeds beter gaan begrijpen en denk te kunnen zeggen dat ik nu redelijk weet hoe ik in elkaar steek.

ADHD in mijn hoofd een blog op ADHDpositief

Mijn huishouden

Vandaag wil ik mijn huis schoonmaken. Dat begint vaak met stofzuigen. Zeker met 2 honden en een kat liggen er uiteraard genoeg haren op de vloer. Als ik de stofzuiger pak, ontdek ik dat de stofzuigerzak vervangen moet worden. Terwijl ik met de volle zak richting de pedaalemmer loop, zie ik her en der spullen liggen die nog naar boven moeten. Als ik nou eerst die volle zak weggooi, kan ik daarna meteen die spullen meenemen want ik moet toch diezelfde kant weer terug.

Met de spullen in mijn hand in de gang aangekomen, zie ik dat daar nog dingen liggen die ook naar boven moeten. Ik besluit om die eerst maar op te bergen en als ik dan weer beneden kom, die nieuwe zak in de stofzuiger te doen. Het schiet namelijk niet op om te gaan stofzuigen als er telkens spullen in de weg liggen?

Dus ik loop met mijn handen overvol (twee keer lopen is echt uit den boze) naar boven. Als ik de spullen in een van de kamers boven wil opbergen, valt mijn oog op een stapel lakens; die horen niet hier te liggen maar op de zolder. Nu ik toch al halverwege ben, kan ik die uiteraard best even op de zolder leggen.

?Goh, ik heb dorst??

Op de zolder aangekomen: ?Goh, ik heb dorst?? Even naar beneden om wat te drinken.?In de keuken trek ik mijn vrij lege koelkast open en valt mijn oog op de aangebroken verpakking geraspte kaas die wat groen gekleurd is. Die kan dus weg.

Als ik de pedaalemmer open, zie ik dat deze toch wel aardig vol zit en vervangen moet worden. De volle vuilniszak zal ik maar meteen naar de kliko brengen anders gaat het misschien stinken.

In de tuin blijf ik met mijn haren bijna vastzitten in de klimplant die met een boog over het pad hangt. Die is aan het verwilderen; even snoeien want de kliko heb ik nu toch open staan vanwege die vuilniszak.

Zo gezegd, zo gedaan en ik begin vol enthousiasme de klimplant te snoeien. Natuurlijk neem ik ook nog wat andere planten mee die gesnoeid mogen worden en dump al het snoeiafval in de kliko.

Het zonnetje schijnt heerlijk en ik droom alvast over de vakantie naar Las Vegas die er over 2 weken aan zit te komen.

Oh ja, de zolder!!

Dan denk ik ineens: ?Waar was ik gebleven? Oh ja, de zolder!!

Daar moeten ergens nog dollars liggen die ik kan gebruiken voor mijn vakantie en ik loop weer naar de bovenste verdieping van mijn huis.

Er staan nog een hoop dozen van toen ik hier drie jaar geleden naartoe verhuisde, die nog steeds ingepakt zijn. Ergens in die dozen zitten de dollars, kan ik me herinneren. Ik kijk doos voor doos na wat erin zit en of ik de dollars vind.

Met als resultaat: ?Liggen hier mijn knuffels van vroeger?? ?Wat een leuke foto’s!? en ?Die cd?s beluister ik niet meer dus die kan ik maar beter in een andere doos stoppen om naar de kringloop te brengen.? En ineens is het het einde van de middag; tijd om mijn honden uit te laten waarna ik naar de supermarkt moet om boodschappen te doen voor het avondeten.

Het resultaat

Resultaat van deze dag: mijn huis is niet gestofzuigd, geen dollars gevonden maar op de zolder heb ik wel een hoop herinneringen kunnen ophalen!

1 Reactie
  1. Pascalle 6 jaar geleden

    Haha super 😉 zou zo een beschrijving van m’n dag kunnen zijn hahaha. Hoe vaak ik niet tijdens het opruimen oude foto’s zie of dingen van vroeger die ik uitgebreid ga bekijken.
    Ik herken je verhaal in ieder geval enorm, leuk geschreven 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?