1

2

3

4

ADHD Snelmenu

ADHD & Relaties

Hoe je het ook wendt of keert: ADHD heeft vrijwel altijd invloed op de relatie met je partner.?Eigenlijk niet zo heel vreemd, als je je realiseert dat ADHD met zich meebrengt dat er sprake is van concentratieproblemen, hyperactiviteit, impulsiviteit of een combinatie hiervan. Die eigenschappen worden immers binnen je relatie niet uitgeschakeld. Toch is lang niet iedereen met (een partner met) ADHD zich van die invloed bewust.

ADHD-relatie

ADHD & Relatieproblemen

Waar twee mensen een relatie hebben, zijn er verschillen. Geen mens is immers hetzelfde. En dat is maar goed ook: dat houdt over het algemeen een relatie spannend. Maar als bijvoorbeeld de ene partner ADHD heeft en de andere niet, dan komt het voor dat die verschillen groot zijn. Zo groot, dat ze onbalans, onbegrip of negatieve patronen en gedrag veroorzaken, waarbij de partners doorlopend de eigen grenzen aan het verleggen zijn. Soms ten koste van zichzelf. Het gebeurt dan ook niet zelden dat er relatieproblemen ontstaan en zelfs relaties stuk lopen als gevolg van ADHD.

Omgaan met ADHD in je relatie

ADHD is over het algemeen niet iets dat ?over gaat?. De vraag is dus hoe je er binnen je relatie mee kunt leren omgaan. Hoeveel je ook houdt van je partner, het valt soms niet mee om te leven met (iemand met) ADHD. Daar zijn geen kant en klare oplossingen voor, al levert het werken aan onderlinge communicatie en gelijkwaardigheid binnen de relatie vrijwel altijd een positieve bijdrage. Uiteraard kunnen de positieve kanten van ADHD daarbij ook helpen. Humor, initiatief en creativiteit zijn bijvoorbeeld ook veel voorkomende eigenschappen bij ADHD-ers die een prettige bijdrage aan een fijne relatie kunnen leveren, zie ook:?Kenmerken van ADHD. Hoewel ADHD van invloed is op je relatie, hoeft dat per saldo dan ook zeker niet alleen maar tot problemen te leiden.

Wil je hulp of begeleiding op maat in jouw eigen relatie, dan zijn er goede relatiecoaches, die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van stellen waarvan een of beide partners te maken hebben met ADHD. Ook zijn er een paar goede boeken te vinden over dit onderwerp:

Verder praten over dit onderwerp?

Seksualiteit & ADHD

Seksualiteit en ADHD is een veelbesproken onderwerp. Belangrijk voor goede seks is uiteraard dat je helemaal ?in het moment bent?. Dat kan een uitdaging zijn met de hyperactiviteit en het gebrek aan concentratievermogen dat de meeste ADHD-ers kenmerkt. Daarnaast kan het voorkomen dat bepaalde medicijnen tegen ADHD ervoor zorgt dat de zin in seks afneemt.

Als je seksuele problemen ondervindt waarvan je vermoedt dat die te maken hebben met je ADHD, dan kun je overwegen die te bespreken met een seksuoloog of ?als je ADHD medicatie gebruikt- met de arts die de medicijnen heeft voorgeschreven.

BLOGS OVER RELATIE

DISCUSSIE

ADHD & Relaties

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Wordt verstuurd

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?